lördag, maj 20, 2006

Den misslyckade trollkarlen



Visst Tre Kronor spelar semifinal mot Kanada i ishockey ikväll men det är egentligen ingen giltig anledning till att missa SVT's "Greatest Hits"-program med den legendariske brittiske komikern Tommy Cooper klockan 19.30 idag. Cooper byggde sina humorshower, som alltid spelades in framför publik, på att agera som en tämligen misslyckad trollkarl och gjorde det på otroligt skrattretande vis. Såhär skriver susning.nu om Cooper:

Tommy Cooper, brittisk komiker, född 19 mars 1922 i Caerphilly i Wales, död 15 april 1984.
Tommy Coopers stil byggde på att han var en misslyckad trollkarl då hans trick alltid gick snett, men trots att det gick snett så skedde alltid något magiskt. Tommy hade alltid en fez på sig när han framträdde. Tommys största önskan var att få dö på scen, vilket han också fick. Han avled av en hjärtattack mitt under en direktsändning i ITV från en föreställning på Her Majestys Theatre.


Tommy Cooper var så populär under 60-talet att han nämndes i texten till The Beatles låt "Give Peace A Chance" där han figurerar som en av dem som alla talar om.


Dagens låt: Sambassadeur - Marie [ladda hem mp3]
Den här låten passerade mig obemärkt första gångerna jag lyssnade på den. Men nu framstår den helt klart som en av vårens bästa popsinglar. Tack för det!

Inga kommentarer: