tisdag, januari 31, 2006

A shockingly spineless way

Jag vill egentligen inte hoppa in i diskussionen om vem som kastade ölglas i vems huvud och vem som hamnade på sjukhus, eftersom det vet ju bara de inblandade. Jag tänker inte hålla med någon eller säga emot någon heller. Alla bara antar saker fram och tillbaka och skvallrar värre än någon av kvällstidningarnas fredagsbilagor. Det man vet säkert är att på The Tough Alliances hemsida kan läsa att dom "hereby declare a Fatwa on the Swedish rock group The Sounds. This is for laying their filthy hands on The Embassy in a shockingly spineless way".

Ja, alltså något sorts bråk mellan The Embassy och The Sounds. TTA ställer sig givetvis på Embassys sida (vem ställer sig på stackarna The Sounds sida? hehe). Rykten (dom flesta går att läsa i The Sounds gästbok)säger att det hände nu i helgen och att någon hamnat på akuten.

Okej, jag bryr mig nämnvärt vad som sägs i de flesta popkulturella forumena om denna tvist. Det som dock stör mig är att vissa hävdar att både TTA och Embassy av någon anledning skulle vara nazister och att det skulle vara det som utlöste bråket. Hur kan någon för sig att tro det? Först och främst finns det antagligen otroligt många andra anledningar till att ett bråk skulle uppstå mellan The Sounds och The Embassy.

Men också; TTA är otroligt influerade av hiphop vilket lätt kan spåras i deras musik. De har bland annat gjort en cover av 50 Cents 'Many Men' och i deras hit "Take No Heroes" sjunger de ut sin kärlek till Snopp Doggy Dog, Jackie Wilson och Ice Cube bland andra. Och The Embassy i sin tur är starkt influerad av amerikansk house som t ex Mr. Fingers. Housescenen startades i grunden av homosexuella afroamerikaner under 80-talet i städer som Chicago och Detroit. Homosexualitet och afroamerikaner är INTE något nazister skulle ha med att göra i överhuvudtaget.

Dagens låt: Handsomeboy Technique - Your Blessings

Inga kommentarer: