fredag, februari 10, 2006

Rena känslor och nysprungen förälskelse


Merz - Dangerously Heady Love Scheme
Även fast den säkert kommer vara med i diskussionerna till 2006 fulaste skivomslag och trots att Coldplays Chris Martin hyllar dem så är det inte svårt att också se vad som är så bra med Merz. Låten här ovanför är en av skivans allra bästa.


Cacoy - Yoko Majikick Ono
Japanska Cacoy har i år äntligen fått distribution i Skandinavien av Efterklangs bolag Rumraket. Låten är tagen från deras album "Human Is Music" och finns att köpa på Dotshop (liksom Merz album).

Haha igår vann Embassy priset för bästa pop/rock på Manifestgalan. Så här löd juryns motivering: " Kraften av rena känslor, nysprungen förälskelse och musik så smärtande bra att det retar oss till vansinne. ".
Exakt, exakt, jag kan inte annat hålla med.

Andres om The Kids 'La Sociéte Nouvelle':

"Det ligger skivor över hela golvet. Chipsen trampas allt längre ner i ryamattan och grannarna ovanför ringer ilsket på dörren. Ingen öppnar. De har ju fullt upp med att hångla till St Etienne-hits, leka Peter Hook med luftbasen i vadhöjd och vråla med i Love will tear us apart.
Den förutsägbart älskvärda euforin på efterfesten som vägrar ta slut låter sig inte gärna förevigas. Men på The Kids debutalbum är solen ständigt på väg upp utanför någons andrahandskök i Midsommarkransen, Blossa starkvinsglögg det enda som finns kvar att dricka.
Ändå fortsätter La Sociéte Nouvelle sitt skamlöst publikfriande dj-set tills den allra sista gästen slocknat på badrumsgolvet."


Åh. Kärlek.

Inga kommentarer: