lördag, juli 30, 2005

Jag hittade en DN-artikel från i början av juni i år skriven av Fredrik Strage om metalband som använder hundar som skäller över manglet istället för att en människa gör motsvarande. Som vanligt otroligt roligt när han skriver, speciellt det här stycket:

"Man kan tycka att djurvokalister är en fjantig gimmick, men med tanke på vilken betydelse pitbullhundar haft som imageskapare inom exempelvis hiphop är det här kanske en naturlig utveckling. Dessutom har djur ägnat sig åt musik längre än människan. I en artikel i Illustrerad Venetenskap (nr 2/02) skriver Jan Steffensen att musiken uppstod miljontals år före oss. Men då var det exempelvis fåglar och valar som framförde den. Steffensen citerar också forskare som inte tycker att djur är musikaliska, som ornitologen Eugene Morton. Enligt honom har fåglarnas sång bara ett kommunikationssyfte, det handlar om att "försvara ett revir och locka till sig en partner". Ingen större skillnad mot de flesta rockband alltså."

Haha. Hehe ja precis. exakt, exakt. Dessutom damp det här brevet ner i min mailbox från Sveriges utan tvekan bästa skivbolag Service. Och jag kan inte låta bli att bara älska deras attityd:

"Hej


Här kommer lite planer och tips från oss Servicianer som förhoppningsvis kan vara givande för några av er. Men jag måste varna: Bland den till synes neutrala och rent informativa texten har vi låtit smyga in ett kommersiellt meddelande - reklam skulle man kunna säga! - för en av våra, ja, produkter.

Imorgon måndag framför vår egna Erik de Vahl, vars album Secrets Adrift fortfarande har en alldeles särskild plats i mitt hjärta, lite sånger på klubben Koloni på Hagateatern i Göteborg. I samband med detta släpper också Kning Disk en 3" CDEp med Eriks lite mer undflyende låtar i en utgåva om åtta exemplar. Ja, åtta. I höst, troligen september, släpper Service hans nya album som är precis lika underbart som debuten. Märkligt är vad det är, att artister som t ex Khonnor är så vida spridda, medan vår minst lika egensinniga, geniala och ömma de Vahl fortfarande är en riktig hemlighet. Men, du kan givetvis lyssna på spår från hans skiva på www.srvice.com. Så här säger i alla fall Erik om sin verksamhet:

"Min musik låter som den låter enbart därför att jag tycker det låter fint och tilltalande, det är kanske en brist. Det är ytterst otillfredställande att reklamfolk och skribenter på borgerliga tidningar kan lyssna på min musik utan att känna sig ifrågasatta." Läs Eriks hela reflektion om detta på www.koloni.tk


På lördag 29:e juli spelar Embassy på Trädgården i Stockholm, Kungsholmen. SRVX (jag och min bror Björn) spelar skivor. Räkna med Abe Duques, Harlem, Tomas Andersson och Juan Maclean.

I detta nu finns en snajdig Embassy T-shirt att beställa från www.srvice.com. Det är den första (och kanske sista) i sitt slag och på temat "Some Indulgence". Bra modell och i s,m och l.

En singel med Some Indulgence på, och detta säger jag redan nu för att slippa bli nedbombad med frågvisa email, släpps troligen 31:a augusti.

På flera sätt är Some Indulgence den perfekta avslutningen på historien om Service. Du kommer förstå när du hör den. Att jag nämner det beror på att det har varit frestande att gripa tillfället. Man har, som jag själv, kunnat tvivla på att Service skulle kunna utvecklas eller över huvud taget kunna fortleva med värdighet eller syfte efter att ha släppt några av tidernas främsta svenska artisters debutskivor. Hur gå vidare utan att stangera? Och när resten av kulturen till stor del tycks vara i en halvt apatisk, halvt korkad fas? Bäst att försvinna medan tid är, sopa igen spåren, svälja nyckeln och sticka? Men efter noga övervägande har ett intressantare beslut fattats: Service kommer fortsätta: muteras, anpassas, utvecklas, ytterligare förflyktigas, mångfaldigas. Vi har transparenta men lätt tonade planer. Vi kommer ha kul. Vi kommer garva. Etc.

Den 5:e augusti spelar Jens Lekman i Vitabergsparken i Stockholm. Det är gratis.
Även: aug 13 - Emmaboda, aug 11 - Göteborgskalaset, aug 4 - Helsingborg, Dunkers Kulturhus, aug 3 - Strömstad, the Cod

I höst kommer Hot Service ha fyra klubbkvällar i Göteborg. Alla kommer vara så fyllda med åtråvärt innehåll att ingen kommer att kunna säga nej.

Vi har ny musik på gång. Vi kommer snart presentera ny svensk musik du inte visste fanns. Som vanligt. Det blir kul för alla.

Och vi vill höra mer från er: vi vill ha kontakt med brillianta formgivare och filmare. Ja, alla som är brillianta förresten.

/////////////////
///Service///
////////////////"


Dessutom har jag gjort ännu ett nytt blandband. Denna gång till världens bästa Albin som fyllde år i torsdags. Jag ska ge blandbandet till honom ikväll, så jag hoppas inte att han tittar in här och tjuvkikar på låtlistan som jag tänker lägga ut här och nu:

A.
Isley Brothers - My Love Is Your Love (Forever)
Stone Roses - Elephant Stone
Smokey Robinson & The Miracles - Going To A Go-Go
The Pastels - Million Tears
Jackie Wilson - (Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher
Orange Juice - Falling And Laughing
Whirlwind - Don't Let Him Get The Best Of You
Vic Godard & The Subway Sect - Make Me Sad
Nolan Porter - If I Could Only Be Sure
Pulp - Babies
The Tams - Be Young, Be Foolish, Be Happy
Aztec Camera - We Could Send Letters
Al Green - I'm So In Love With You
Chris Stamey & The DB's - I Thought You Wanted To Know

B.
Johnny Boy - You're The generation that bought more shoes and get what you deserve
Martha Reeves & The Vandellas - Heatwave
Felt - Balld Of The Band
Soul Brother Six - I'll Be Loving You
Frida Hyvönen - Come Another Night
The Rascals - Beautiful Morning
The Embassy - Boxcar
Bill Brandon - Whatever I Am, I'm Yours
Magic Numbers - Forever Lost
The Temptations - My Girl
Hal - Worry About the Wind
John Edwards - Ain't That Good Enough
The Bees - I Love You
Charlie Rich - Don't Tear Me Down
McCarthy - Red Sleeping Beauty

Inga kommentarer: