fredag, november 21, 2008

En bit av Hugh Laurie.



Lång innan Hugh Laurie blev en sexsymbol som den bittra och cyniska Gregory House på bästa sändningstid i den republikanska propagandakanalen FOX var han en briljant komiker. Istället för att härma amerikansk accent så brukade han och Stephen Fry i deras komediserie 'A bit of Fry & Laurie' göra typisk intellektuell brittisk humor som gärna drev med de konservativa i landet. Som här ovan där de driver med Thatcherismens privatiseringsiver (jag älskar när Laurie säger: Well, I am a citizen! varpå Fry replikerar: Citizen? Oh, you mean client!) eller Rupert Murdoch.

Men jag gissar att Hugh Laurie inte skulle få något vidare gehör för sådana idéer som att till exempel kritisera USA:s sjukvård i nästa avsnitt av House. Eller för den delen driva med Rupert Murdoch i kanalen han själv äger. Istället spelar han den "okoventionella hjälten" med antisocial uppsyn som ska rädda de stackars drabbade människorna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha. Det klippet är fenomenalt. Nu har jag sett det två gånger. Göran Everdahl! Det borde du kolla upp, du som är journalist. Han är bra. Med i Spanarna, mycket smart och rolig. Filmkritiker i svt. Mmm. Men vi larvade ju oss mest, han är ju typ 45. Men en grym snubbe, helt enkelt. Haha.

Johanni Sandén sa...

Jag vet! Helt briljant humor.